Premierul Filip a discutat telefonic cu omologul său din România, Sorin Grindeanu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a purtat vineri după-amiază o discuţie telefonică cu prim-ministrul român şi l-a felicitat cu ocazia învestirii la conducerea Guvernului. De asemenea, premierul moldovean ”i-a dorit mult succes în activitate” lui Sorin Grindeanu.

Cei doi oficiali au făcut, de asemenea, un schimb de opinii asupra evoluției realțiilor bilaterale și și-au exprimat convingerea pentru intensificarea în continuare a dialogului politic, precum și a colaborării comercial-economice și culturale dintre statele noastre.

Pavel Filip a exprimat recunoștință României pentru suportul constant acordat Republicii Moldova în realizarea eforturilor de modernizare și de integrare europeană a țării noastre. În acest sens, Premierul Pavel Filip a menționat în mod special susținerea acordată în vederea ralierii Republicii Moldova la standardele și valorile europene, în implementarea agendei de asociere cu UE, precum și în realizarea proiectelor energetice, a programelor culturale, educaționale și sociale.

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat încrezător în dezvoltarea ascendentă a cooperării bilaterale și pe viitor și și-a exprimat disponibilitatea de a colabora srâns cu noua echipă guvernamentală de la București pentru a duce la bun sfârșit proiectele comune deja începute, precum și pentru a iniția unele proiecte noi, care vor contribui efectiv la ridicarea nivelului de trai al cetățenilor noștri și la apropirea continuă de marea familie a națiunilor europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...