Circulația rutieră a fost sistată pe o porțiune din traseul Taraclia-Cahul

dsc_1056

Ministerul Transporturilor și infrastructurii Drumurilor informează că în urmă cu puțin timp s-a luat decizia ca traseul Taraclia-Cahul, porțiunea dintre localitățile Ciumai-Burlăceni să fie închisă din cauza ninsorii viscolite. Totodată, instituția informează că din cauza vremii activitatea Portului Internațional de Mărfuri și Pasageri Giurgiulești a fost sistată, iar accesul trenurilor marfare spre Giurgiulești a fost restricționat.

Cel mai greu se circulă pre drumurilor din raioanele de centru și sud ale Republicii Moldova, unde meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Astfel, de către Administrația de Stat a Drumurilor pentru sezonul de iarnă 2016-2017 au fost pregătite:

– autogredere – 104,
– buldozere cu şenile – 35,
– tractoare pe pneuri cu lame – 92,
– freze de zăpadă – 18,
– distribuitoare auto –136,
– încărcătoare – 53,
– excavatoare – 41

Drumarii sunt dotați și cu material antiderapant. Pentru acest sezon au fost pregătite 80,1 mii tone material antiderapant dintre care sare și nisip. Totodată, în premieră pentru Republica Moldova, în acest an pe traseele M2 Chișinău-Orhei și R3 Chișinău-Hâncești este aplicată doar sare. care va avea un efect de lungă durată și nu va permite formarea gheții sau poleiului pe un termen mai lung.

După necesitate vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare, care se confruntă cu greutăţi la depăşirea sectoarelor dificile menţionate.
Principala prioritate a Ministerului Transporturilor și infrastructurii Drumurilor este siguranța la trafic. Așa că echipajele de intervenție vor fi gata să intervină 24/24.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente