Actualitate

Steinmeier, ministrul german de Externe: Vom incerca sa initiem o COOPERARE mai strânsă între Germania şi România. Germania va participa la crearea unui comandament NATO in Romania

Ministrul german a mai spus că Germania poate participa la crearea unui comandament NATO pe teritoriul României şi că firmele germane vor veni cu investiţii în România dacă vor avea un cadru juridic stabil. Steinmeier se va întâlni cu preşedintele român Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu omologul sau român, Bogdan Aurescu.

Steinmeier a spus că motivul vizitei sale în România, la puţin timp după ce preşedintele Iohannis a vizitat Germania, constă într-o încercare de a îmbunătăţi relaţiile existente între cele două ţări: " Vin în vizită la un partener cu care Germania întreţine relaţii apropiate din punct de vedere istoric, cultural şi politic. Un obiectiv important al discuţiilor pe care le voi purta la Bucureşti cu Preşedintele, cu Prim-ministrul şi cu omologul meu va viza identificarea unor idei şi iniţiative comune de cooperare şi mai strânsă între Germania şi România. Doresc să evidenţiez şi interconectarea economică din ce în ce mai mare, precum şi puternicele punţi de legătură umane, existente în mod tradiţional între ţările noastre. Acest aspect reiese, pe de o parte, clar din faptul că, în timpul vizitei mele o mare companie germană de logistică inaugurează o nouă importantă locaţie la Bucureşti.

Pe de altă parte, mă bucur să revin la Sibiu unde – în primul meu mandat – am sărbătorit trecerea dintre anii 2006/2007 şi am asistat la momentul aderării României la Uniunea Europeană. La Sibiu doresc să onorez rolul deosebit pe care minoritatea germană, cu o istorie de aproape 900 de ani, continuă să-l aibă şi astăzi, acesteia revenindu-i funcţia de punte de legătură între Germania şi România. Forumului Democrat al Germanilor din România, a cărui existenţa de 25 de ani o sărbătorim printr-un act festiv, îi revine, în calitate de reprezentant al intereselor minorităţii germane, o contribuţie majoră la procesul de transformare democrată din România, de după 1989."

Sursa: revista22.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *