„Apă-Canal” susține că filtrele autonome pot afecta calitatea apei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Filtrele pe care le instalează pe cont propriu consumatorii pot afecta calitatea apei, susține întreprinderea „Apă-Canal Chișinău”.

Potrivit unui comunicat al întreprinderii, optând pentru filtre, este necesar de ştiut că odată cu instalarea acestora, trebuie respectate cerinţele de exploatare.

„Apă-Canal” dă asigurări că în procesul de tratare a apei potabile, utilizează procese de filtrare a apei prin straturi cu încărcătură din zeolit şi cărbune activ, care sunt cele mai bune materiale filtrante şi absorbante.

„Important este că acestea sunt spălate în fiecare zi şi periodic înlocuite. Majoritatea consumatorilor însă, instalând filtrele, neglijează faptul că acestea, periodic, trebuie să fie spălate, dezinfectate şi chiar înlocuite după tratarea volumului de apă indicat în paşaportul tehnic. În caz contrar, acestea devin o sursă locală de poluare a apei potabile la robinet”, se arată în comunicat.

Astfel, prin efectuarea testelor de laborator, „s-a stabilit că apa în sistemul centralizat corespunde normelor, iar cea utilizată după filtre, în unele cazuri, înregistrează uşoară majorare a turbidităţii şi o creştere microbiană”.

„Apă-Canal Chişinău” susține că apa pe care o livrează trece „printr-un proces complex de tratare şi monitorizare continuă și este o sursă sigură de apă potabilă şi poate fi consumată cu încredere”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...