Doi soţi, găsiţi carbonizaţi într-o casă din Ştefan Vodă

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a informat joi, 5 ianuarie, că în ultimele 24 de ore trei persoane și-au pierdut viața în incendii. În primul caz a decedat o femeie în vărstă de 69 de ani în localitatea Merenii Vechi, raionul Ungheni.

În urma incendiului a ars lenjeria de pat din interiorul unei odăi, iar proprietara a fost găsită fără suflare. Cel mai probabil focul a izbucnit de la o sobă lăsată nesupravegheată.

Un alt incendiu în care au murit doi soți a avut loc în localitatea  Feștelița, raionul Ștefan Vodă.

Pompierii au lichidat arderea care a cuprins o casă de locuit, unde au fost depistate cadavrele carbonizate ale unei femei în vârstă de 55 de ani și al unui bărbat în vârstă de 62 de ani.

Primele cercetări arată că incendiul s-ar fi produs în urma încălcării regulilor de exploatare a sobei.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populaţia să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire.

Pompierii recomandă ca focul din sobă să fie stins pe noapte, iar în prejma acestora să nu fie lăsate haine, sau alte lucruri combustibile.

De la începutul anului 2017 pe teritoriul Republicii Moldova s-au produs 27 de incendii în care și-au pierdut viața 4 persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.