Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou guvern la București.…

Un nou guvern la București. Cabinetul Sorin Grindeanu a fost învestit de Parlament

evz.ro

Cabinetul de miniștri propus de alianța formată din parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) și cei ai Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), a fost învestit de Parlament României miercuri, 4 ianuarie, cu 295 voturi „pentru” (era nevoie de 232) și 133 „împotrivă”. Din noul guvern, condus de Sorin Grindeanu, fac parte 26 de miniștri, scrie hotnews.ro

„Vreau să vă mulțumesc, înseamnă o mare responsabilitate pentru noi. Actul de guvernare va fi pe aceste direcții – de responsbilitate, modestie și respect pentru români. Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată. Doamne ajută!”, au fost primele cuvinte ale noului premier.

Sorin Grindeanu este al 13-lea prim-ministru al României din ultimii 27 de ani. Noua guvernare se bucură de o majoritate confortabilă în Parlament, datorită coaliției PSD-ALDE, dar și a susținerii din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor (UDMR) şi a celorlalte minorităţi din Parlament. În schimb, Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România şi Partidul Mișcarea Populară s-au declarat partide de opoziție față de noul executiv.