Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chirtoacă vrea să fie președinte?…

Chirtoacă vrea să fie președinte? „Dodon a pierdut deja o dată în 2011, deci nu scapă”

Dorin Chirtoacă, primar general al capitalei și prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, afirmă că, prin lipsirea președintelui Traian Basescu de cetățenia R. Moldova, a fost încălcată Constituția R. Moldova. Primarul declară că nu-i exclus ca acest caz ar putea ajunge la CEDO „pentru discriminare și nerespectare a cel puțin unuia dintre drepturile fundamentale ale omului – dreptul de vot și dreptul de a fi ales”.

Totodată, Chirtoacă a lăsat să se înțeleagă că, în 2020, ar putea candida la funcția de președinte al țării și că l-ar putea bate, în alegeri, pe actualul președinte Igor Dodon, pe care l-a mai învins și la alegerile locale din 2011.

„Dacă justiția nu va face nimic, atunci cu siguranță următorul președinte al R. Moldova, cel târziu în anul 2020, va abroga acest decret rușinos și va arbora din nou drapelul UE pe clădirea președinției, asa cum a fost arborat primul drapel al UE pe clădirea unei instituții din R. Moldova în anul 2007 la Primaria Chișinău și apoi în scuarul Europei în anul 2008. Cel puțin eu aș face asta cu plăcere. Iar Dodon a pierdut deja o dată în anul 2011, deci nu scapă”, a scris Dorin Chirtoacă într-o postare pe facebook.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a devenit și cetățean al R. Moldova printr-un decret semnat de Nicolae Timofti în iunie 2016. Marți, 3 ianuarie 2017, Igor Dodon, actualul președinte al R. Moldova, a anunțat că i-a retras cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu.