„L-am felicitat cu victoria obţinută la alegeri, ceea ce niciun preşedinte al Republicii Moldova de până acum nu a făcut până acum”, a declarat Dodon într-o postare pe pagina de Facebook.

„Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a apreciat pozitiv întâlnirea bilaterală, subliniind caracterul de documentare al acesteia şi faptul că reprezintă un start bun pentru colaborare în soluţionarea unor probleme concrete ce ţin de cetăţenii de rând de pe ambele maluri ale Nistrului”, a informat şi serviciul de presă al Preşedinţiei.

„Părţile au pus în discuţie agenda şi întreg spectrul de probleme, acumulate de-a lungul ultimilor ani, inclusiv cele din sfera învăţământului, înregistrării transportului auto, comunicaţiilor, circulaţiei cetăţenilor şi altele. S-a convenit asupra formulării unui set de soluţii, care vor fi discutate în cadrul următoarei întâlniri la nivel înalt, preconizate pentru viitorul cel mai apropiat”, se mai spune în comunicat, fără să fie precizate şi alte detalii.

Igor Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe poze cu vizita efectuată astăzi în oraşul Tighina, aflat sub controlul ilegal al Tiraspolului. Tradiţional, Dodon s-a afişat împreună cu Vadim Krasnoselski alături de feţe bisericeşti.