Social

Sute de kilograme de produse alimentare alterate sau neconforme au fost depistate în mai multe marketuri din capitală

În total, specialiștii în sănătate au depistat aproximativ 350 de kg de produse alimentare alterate sau neconforme.

Solicitată de agenţie, responsabila din cadrul Serviciului de presă al CSP Chişinău, Daniela Turtureanu, a specificat că verificările au avut loc pe parcursul lunii decembrie 2016. „Conform legislației în vigoare, agenţii economici au la dispoziţie 30 de zile pentru a contesta încălcările depistate de către specialişti. Ulterior, reprezentanţii CSP Chişinău vor efectua repetat controale inopinate la marketurile vizate”, a menţionat Turtureanu.

Într-un comunicat de presă al instituției se menționează că în cadrul controlului, specialiştii au depistat mai multe nereguli ce țin de ”neetichetarea corespunzătoare a alimentelor; lipsa informaţiei privind termenul-limită de păstrare a produselor culinare; achiziţionarea materiilor prime în lipsa etichetării produselor din carne şi pește; prezența produselor cu termen expirat; prepararea bucatelor de către angajaţi în lipsa unui control medical, precum și pregătirea alimentelor în condiţii neigienice”.

Astfel, în urma verificărilor, autorităţile au emis 20 de prescripții sanitare pentru înlăturarea încălcărilor depistate. De asemenea, inspectorii au întocmit 18 procese-verbale pe numele administratorilor supermarketurilor şi nouă procese-verbale de contravenție administrativă pe numele persoanelor responsabile.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *