19:39:02 28.03.2024
Stiri

REPORTAJ FOTO // Românii de pe ambele maluri ale Prutului cer UNIREA. S-a anunțat o nouă Mare Adunare Națională

Social 16.05.2015 16:40 Vizualizări3728 Autor: Daniela Hadei
REPORTAJ FOTO // Românii de pe ambele maluri ale Prutului cer UNIREA. S-a anunțat o nouă Mare Adunare Națională


Cei peste 25 de mii de oameni ieșiți astăzi în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău au decis unirea forțelor civice, implicarea activă în campania electorală și organizarea unei Mari Adunări Naționale în luna iulie curent.

Participanții la mitingul din capitală au cântat cântece patriotice, au fluturat un tricolor imens și au scandat mai multe lozinci, printre care „Unire, frați români”, „Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, „Jos Mafia” și „Armata rusă afară”.

„Unica soluţie în momentul de față este Unirea. Doar prin Unire putem merge înainte. La 5 iulie va fi o mare Adunare Națională unde vom recuceri această piață. Un mare român, George Simion, nu a fost lăsat să ajungă aici. Suntem solidari cu el, de aceea, mâine la ora 16.00, în Piața Marii Adunări Naționale vă vor aștepta autocare cu care vom merge la Prut unde, la ora 18.00, George va încerca să treacă vama în țara lui”, a declarat Vitalie Prisăcaru, membru al Platformei Civice „Acțiunea 2012”.

Tinerii au mărșăluit până la Ambasada Rusiei, care era înconjurată de circa 50 de polițiști, apoi au plecat spre Ambasada României și cea a Americii.

În cadrul evenimentului, organizatorii au anunțat că platformele civice unioniste vor activa de acum înainte în cadrul aceluiași bloc, numit BUN (Blocul Unității Naționale).

Acestea se vor implica în campania electorală, înaintând candidaților din partea tuturor formațiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă față de România. Doar cei care vor semna Pactul și își asumă implementarea măsurilor cuprinse în document vor fi votați de către electorat. Pactul poate fi consultat pe site-ul www.pact.md.

,,Este pentru prima dată, după 24 de ani, când ieșim în stradă atât de mulți pentru Unire. Opțiunea noastră nu mai poate fi neglijată. Suntem o adevărată forță și glasul nostru devine din ce în ce mai puternic. Ca să reușim, noi, cei din Piață, trebuie să intrăm în fiecare casă și să dialogăm cu oamenii, să le explicăm ce înseamnă Unirea”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

Următorul eveniment major de acest gen va avea loc pe 5 iulie sub forma unei Mari Adunări Naționale. Blocul Unității Naționale (BUN) este compus pentru început din 22 de entități civice convinse de necesitatea transformării idealului Unirii Republicii Moldova cu România în proiect naţional. Toate organizațiile obștești din Republica Moldova pot să adere la acest Bloc ca membri fondatori până pe 1 iunie.












Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md