Selecţionata de tenis a Moldovei a început modest meciul de dublu, fiind conduşi pe tabela de marcaj, dar perechea Radu Albot / Andrei Ciumac, au reuşit să revină şi să trimită primul set la tie-break, dar nu şi-au putut adjudeca manşa, pierzând la patru, după o oră de joc.

Setul secund a început cu un game avantaj în favoarea Moldovei. Tricolorii au avut şansa de a intra în avantaj cu două puncte la 3-2, dar în loc să fie 4-2, a fost 3-3. Până la urmă jucătorii noştri s-au impus cu 6-3, după aproximativ 45 de minute de joc.

În cel de-al treilea set, echipa noastră a rezistat eroic la tentativele gazdelor, 2-2, 3-3, 4-4, după care treptat, tricolorii au izbutit brecul şi au intrat în avantaj cu 5-4, câştigând în cele din urmă setul cu 6-4, când se împlineau trei ore de joc.

Setul patru a început cu maghiarii la conducere, însă tricolorii au întors scorul în favoare la 2-1. Au condus cu 5-3, dar gazdele au redus din diferenţă la 5-4. Emoţiile au continuat, setul intrând în tie-break.

Dramatismul s-a menţinut la fiecare punct din tie-break, echipele fiind de la egal la egal. La 6-5, pe serviciul maghiarilor, tricolorii au avut şansa să învingă, dar au trimis milimetric după linia de fund şi s-a restabilit egalitatea. În final maghiarii au învins cu 8-6 şi şi-au adjudecat setul patru, după 3 ore şi 45 de minute de joc.

Setul decisiv a început foarte rău pentru echipa noastră, care era condusă cu 3-0, dar tricolorii au găsit energie să revină spectaculos la 3-3, când se împlineau 4 ore şi 25 de minute de joc.

Cu un Radu Albot fenomenal la fileu, tricolorii au întors soarta meciului la 4-3.

Ungurii au readus egalitatea, 4-4, dar perechea noastră şi-a adjudecat perfect serviciul, 5-4, având din nou prima şansă la câştigarea meciului. Nu a fost să fie, ungurii au egalat, 5-5.

Game-ul 11 a fost uşor adjudecat de moldoveni, când se împlineau 4 ore şi 45 de minute, dar au cedat următorul game, iar partida avea să continue sub auspiciile dramatismului.

În final, gazdele au reuşit să se impună cu 8-6 şi să câştige meciul.

Mâine se va disputa ultimele două meciuri la simplu.