Marș unionist! Mii de oameni sunt așteptați astăzi în centrul Chișinăului

Astăzi, de la ora 14:00, mii de persoane vor cere Unirea cu România. La manifestație sunt așteptați deopotrivă tinerii și vârstnicii, precum și toate categoriile sociale din toate raioanele.

Potrivit unui comunicat de presă, La împlinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812, mai multe organizații civice vor organiza o manifestație stradală amplă pentru a solicita conducerii Republicii Moldova acelerarea integrării în Uniunea Europeană prin unirea cu România.

Recentele manifestări de nemulțumire a populației și dorința de a pune capăt corupției și sărăciei au nevoie de o soluție, consideră organizatorii. „Îi schimbăm de la putere pe unii cu alții și noi rămânem tot mai sărăci și lipsiți de viitor. Unirea cu România este șansa noastră de a ne integra în Uniunea Europeană și de a avea un trai mai bun. După cum a zis președintele Traian Băsescu, e singura noastră cale de a fi parte a spațiului european. Vrem dreptate, vrem Unirea” a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Acțiunii 2012.

Manifestația este autorizată de Primăria Municipiului Chișinăului și va dura trei ore, marșul mergând în direcția Parlamentului și a ambasadei Federației Ruse.

Amintim că în această săptămână liderul unionist George Simion a primit o interdicție de a intra în Republica Moldova pe o perioadă de 5 ani.

Moldova.ORG va reveni peste câteva ore cu o galerie foto de la manifestație.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.