Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   39 persoane au fost ucise…

39 persoane au fost ucise în urma unui atac armat într-un club din Istanbul

39 de persoane au fost ucise și 69 rănite, după ce un bărbat înarmat, deghizat în Moș Crăciun, cu o pușcă automată a deschis focul la întâmplare, duminică noaptea, într-un club din Istanbul frecventat de turiști, unde se aflau între 500 și 600 de persoane, informează NTV, citat de digi24.ro. Clubul Reina este situat în cartierul Beşiktaş, pe malul european al Bosforului. Unii oameni au sărit în apă ca să scape din calea gloanţelor.

Primele imagini surprinse de o cameră de supraveghere îl arată pe atacator, chiar în momentul în care a deschis prima dată focul. S-a întâmplat la intrarea în clubul exclusivist, unde a lichidat doi oameni – un civil si un poliţist. Apoi, agresorul a intrat cu forţa în local şi a început să tragă la întâmplare.

Președintele Recep Erdogan a promis, după atacul din clubul din Istanbul, că va lupta până va stârpi terorismul din Turcia care afectează economia, politica şi societatea. Ministrul de Interne al Turciei a declarat că poliția este în căutarea unui atacator.

Sursa foto:  Gulliver/GettyImages