Fosta membră a Spice Girls şi designerul Victoria Beckham a fost numită "ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic", alte figuri din lumea modei care au primit decoraţia fiind redactorul şef al American Vogue, Anna Wintour, şi designerul de accesorii Anya Hindmarch. 

Victoria Beckham, care a cunoscut gloria în anii 90 cu trupa Spice Girls iar apoi s-a căsătorit cu fotbalistul britanic David Beckham, a lansat prima sa marcă de modă în 2006. 

Actorul Mark Rylance a fost făcut la rândul său cavaler pentru contribuţia sa la teatrul britanic. Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru ai generaţiei sale, el a obţinut în 2016 şi un premiu Oscar pentru rol secundar după apariţia în filmului lui Steven Spielberg "Podul spionilor". 

La 29 de ani, liderul clasamentului mondial masculin din tenis Andy Murray a devenit cel mai tânăr cavaler din istorie. Potrivit media locale, tenismanul le-a cerut celor de la Wimbledon să continuă să-i folosească numele şi nu apelativul "Sir Andy", cum este obiceiul. 

Lista bianuală de decoraţii este făcută publică de ziua reginei, în luna iunie, şi la sfârşitul fiecărui an, răsplătindu-i pe cei care au avut contribuţii semnificative la îmbunătăţirea vieţii britanicilor sau au avut realizări excepţionale în domeniul în care activează. 

Mulţi atleţi britanici care au participat la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice din 2016 au fost decoraţi, printre care Mo Farah, Jessica Ennis-Hill şi Katherine Grainger, prima femeie care a câştigat cinci medalii la cinci ediţii diferite ale JO. 

Sir Roger Bannister, primul om care a alergat proba de o milă în mai puţin de patru minute în 1954, a primit titlul de "Companion of Honour", una dintre cele mai importante distincţii acordate de regină. 

Alte persoane decorate au fost David Adjaye, distins pentru proiectul său de realizare a unui Muzeu naţional al istoriei şi culturii africanilor-americani la Washington, şi pictorul Chris Ofili, câştigător al unui premiu Turner. 

Una dintre cele mai în vârstă persoane decorate a fost Janet Gillespie, de 94 de ani, care a fost răsplătită pentru activitatea sa caritabilă. În total au fost decorate 1.197 de persoane, peste jumătate dintre ele fiind femei.