Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moș Crăciun, în vizită la…

Moș Crăciun, în vizită la copiii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru”

În ajun de Revelion, Proiectul „Casa Mare” a organizat o sărbătoare de Crăciun pentru copiii internaţi în Spitalul Clinic de Psihiatrie Codru”. Evenimentul a avut loc în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru” şi York College City University of New York.

Potrivit organizatorilor, invitaţi speciali au fost actorii de la teatrul „Izvoraşul Vesel”, Dmitri Anghelov şi Maria Timofti, care au pregătit un program special pentru copii: un spectacol de păpuşi, jocuri interactive, dansuri şi cântece tematice şi, desigur, la final a apărut personajul mult aşteptat – Moş Crăciun, care le-a oferit cadouri.

Cadourile pentru copii au fost procurate din banii colectaţi de membrii Proiectului „Casa Mare”, participând la 4 târguri de Crăciun: Târgul Caritabil de Crăciun de International Women’s Club in Moldova, acţiunea “Crăciunul ne face mai buni” organizată la ULIM de Facultatea de Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei şi Asistenţă Socială, Winter Charity Bazaar organizat de ONG-ul „Viața fără Leucemie” şi Yard Sale.

Producţia expusă la târguri a fost confecţionată împreună cu pacienţii Spitalului de Psihiatrie la orele de ergo-terapie, organizate săptămânal în cadrul Proiectului „Centru de Reabilitare Vocaţională” (VRC), localizat pe teritoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Codru”. VRC este un model de antreprenoriat social care are ca scop integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi mintale prin reabilitare vocaţională, oferind pacienţilor din mediul psihiatric activități creative, artistice, terapeutice și remunerare materială.

La eveniment a fost prezent personalul Secţiei pentru Copii de la Spital, exprimându-şi încântarea şi subliniind  este prima dată când pentru aceşti copii s-a organizat o astfel de sărbătoare de Crăciun şi cât de benefică este pentru ei.