23:23:34 19.04.2024
Stiri

CONCURS // Fostul director al SA „Franzeluța”, acuzat că ar fi prejudiciat statul, NU A AJUNS șef la Căile Ferate

Social 07.03.2015 18:24 Vizualizări2728 Autor: Ziarul National
CONCURS // Fostul director al SA „Franzeluța”, acuzat că ar fi prejudiciat statul, NU A AJUNS șef la Căile Ferate


Chiar dacă a câștigat anul trecut concursul organizat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor pentru ocuparea funcției vacante de director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei”, Eugen Baleca nu a mai fost promovat în funcție. Recent a fost anunțat un nou concurs.

Anterior, s-a vehiculat că au fost mai multe nemulțumiri la minister privind numirea în funcție a unei persoane cu probleme de integritate. În vara anului 2011, Consiliul de Administraţie al întreprinderii SA „Franzeluța” l-a demis pe Baleca din funcția de director, acuzându-l că ar fi prejudiciat statul cu 24 de milioane de lei.

Ulterior, acesta a fost repus în funcție, în urma unei decizii a instanței de judecată. Pe 30 iunie 2011, Eugen Baleca și-a dat demisia de la „Franzeluța”, motivând că nu mai suportă presiunile politice la care este supus.

Potrivit unor surse din cadrul CFM, Baleca nu a fost promovat în funcția de director pentru că s-ar fi răzgândit și a renunțat singur să mai ocupe funcția.

Recent, Ministerul Transportuluilor a anunțat un nou concurs pentru ocuparea funcției de administrator al ÎS „Calea Feară”. Doritorii își pot depune dosarele până la 31 martie. Printre condițiile de participare la concurs se numără: vârsta minimă a candidatului – 30 de ani, experiență de muncă de minimum zece ani, experiență într-o funcție de conducere de minimum opt ani, cunoștințe vaste în administrație financiară și marketing, cunoașterea obligatorie a limbii române și ruse.

Actele pot fi depuse personal la sediull CFM, prin poștă sau pot fi trimise pe adresa electronică daa@railway.md. Dosarul trebuie să cuprindă: o cerere de înscriere la concurs, copia buletinului de identitate, copiile diplomelor de studii şi ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecţionare profesională, copia carnetului de muncă, curriculum vitae, cazier judiciar și un certificat medical.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md