Spre exemplu nu s-a ferit să blameze „presa de partid” care cică i-ar fi răstălmăcit unele declaraţii. Ba mai mult chiar, a condamnat „astfel de practici”, create pentru a „denigra adversarii”.

Cât de frumos o spune! Dar unde o spune? În ce fel de „interviu” o spune!

Bine, dar nu e problema aici. Eu demult spun că acest „idol rănit” al unei bune părţi a moldovenilor nu e cu nimic mai bun decât Filat şi Plahotniuc, cel a căror victimă se preface că este în prezent, pentru rupe voturi de la proeuropenii naivi, în cazul unor anticipate.

Şi nu mă voi mai întoarce în trecut, la toate activităţile sale ca premier sau la comportamentul său din timpul negocierilor din ianuarie. Mă voi opri doar la câteva declaraţii făcute acest fost „doar premier” din ultimele săptămâni. El de când a ratat şansa de a deveni din nou premier, peste noapte, s-a transformat într-un înverşunat anticomunist.

După ce a s-a milogit câteva săptămâni după voturile comuniştilor, iar când a crezut că le va avea a promis chiar şi că se va duce la 22 aprilie cu flori la bustul lui Lenin, în urma eşecului din Parlament şi-a amintit cât de răi şi antieuropeni sunt comuniştii. „Răzgândac” acest Leancă, la fel ca şi fostul său şef de partid, Vladimir Filat.

Numai că, dacă în acest caz Filat a fost nevoie de doi ani, la Leancă n-au trecut nici două luni pentru a se dezice de propriile declaraţii. Leancă în interviul de ieri a spus că a plecat din PLDM numai şi numai din motivul că s-a făcut alianţă cu PCRM.

Ba mai mult chiar, la fel ca şi în cadrul ultimelor emisiuni la care a participat, Leancă mai că s-a jurat că nu şi-a dorit votul comuniştilor pentru învestirea Guvernului său şi că nu a mizat „niciodată” pe sprijinul PCRM.

Totuşi, cu cât tupeu minte acest băiat. Chiar ne-o fi crezând atât de proşti, încât să uităm cum aproba cu entuziasm orice spusă a lui Voronin, în curtea PCRM?

Chiar o fi uitat ce pledoarii în favoarea PCRM făcea în ziua în care Timofti l-a desemnat premier? Cum spunea el că şi-ar „dori să obţină sprijinul” comuniştilor. Declaraţia lui de atunci spune totul.

A, dar el este adeptul „datului la o parte a declaraţiilor care s-au făcut până acum”. Păi dacă e aşa, atunci să vină în fiecare zi cu declaraţii care să le contrazică pe cele de cu o zi înainte şi nu va fi nicio problemă… Numai să specifice de fiecare dată că nu contează ce-a declarat anterior.

Alex Cozer