Autorităţile ucrainene au arestat un suspect, acuzat că plănuia la Odesa un atentat asemănător celui din Berlin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile ucrainene au arestat vineri după-amiază un suspect, care şi-a ucis soţia şi fiica, apoi a incendiat două case şi a furat un camion dintr-un sat din regiunea Odesa. De asemenea, autorităţile suspectează că acesta plănuia să organizeze un atac asemănător atentatului terorist din Berlin, atunci când tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion furat în mulţimea adunată la un târg de Crăciun, transmite Reuters.

Se pare că suspectul este un bărbat în vârstă de 31 de ani, iar acesta s-a ascuns într-o locuinţă abandonată înainte de a fi capturat de poliţişti pentru uciderea familiei sale.

Pe baza unor informaţii primite de la un prieten al suspectului, autorităţile ucrainene au ajuns la concluzia că acesta urma să conducă camionul furat într-o mulţime de oameni din Odesa.

„Ştim doar că era înarmat şi periculos”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Odesa.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 56 au fost rănite în atacul din Berlin. Între timp, 86 de persoane şi-au pierdut viaţă şi peste 400 au fost rănite atunci când un terorist a intrat cu un camion frigorific pe promenada din Nisa.

Mai multe capitale europene au luat măsuri suplimentare de securitate cu ocazia evenimentelor de Revelion.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...