„Nu a fost escortat în instanţă David Davitean. A fost depus în instanţă un raport al colaboratorului că, chipurile, David a refuzat să pună cătuşe. Noi nu cunoaştem la moment şi cred că asta e puţin probabil, deoarece el ieri a participat la şedinţa de judecată în sectorul Râşcani, cunoştea despre şedinţa de astăzi, i-am spus să nu se comporte agresiv, a fost de acord, adecvat, normal. Vă veţi duce la penitenciar? Da, voi merge să vorbesc cu el pentru că avem dubii. Probabil că organul de urmărire penală a vrut să limiteze dreptul lui David Davitean de a participa la şedinţa de judecată”, a declarat avocatul lui David Davitean, Alexandru Bondariuc. 

„Eu cer ca fiul meu să fie eliberat. Cer ca oamenii să gândească rezonabil şi să-l elibereze pe acest tânăr nevinovat, pentru că cineva vrea să ţină familia noastră ostatică”, spune mama lui David Davitean, Venera Gasparean. 

Procuratura Generală nu a comentat acuzaţiile avocatului. Rudele lui David Davitean insistă că acuzaţiile de complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov sunt un fals. Ele cred că reţinerea lui Davitean este o formă de şantaj pentru a-l determina pe Vitalie Proca, fostul cumnat al învinuitului, să nu dezvăluie anumite informaţii despre liderul PD Vladimir Plahotniuc. Reţinerea ar fi fost orchestrată la comanda omului de încredere al oligarhului, Constantin Botnari. Cei doi nu au comentat acuzaţiile. David Davitean este fiul preşedintei Diasporei Armene din Moldova, Venera Gasparean.