„Joi dimineaţa, foarte devreme, forţele armate azere au întreprins o intruziune pe teritoriul armean", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului armean al Apărării, Artstrun Hovhannisian.

„Trei soldaţi armeni au fost ucişi" într-un schimb de focuri lângă satul armean Tchinari, a precizat el, afirmând că în prezent "continuă confruntările, cele două părţi făcând uz de lansatoare de grenade şi implicând lunetişti."

La rândul său, Azerbaidjanul a acuzat Armenia că a trimis un „grup de sabotori" pe teritoriul său. Grupul „a căzut într-o ambuscadă în timp ce încerca să treacă frontiera", a dat asigurări Ministerul Apărării al Azerbaidjanului într-un comunicat. „Duşmanul a suferit mari pierderi şi a fost forţat să se retragă", continuă comunicatul, adăugând că un soldat azer a fost dat dispărut.

Cel puţin 110 persoane, civili şi militari din ambele tabere, au fost ucise de la începutul lui aprilie în confruntări în Nagorno-Karabah, regiune populată majoritar de armeni, care şi-a proclamat independenţa, dar care este în continuare recunoscută pe plan internaţional ca făcând parte din Azerbaidjan.

Un armistiţiu a fost semnat la Moscova între beligeranţi, însă lupte sporadice continuă să aibă loc de-a lungul liniei de demarcare. Acestea sunt cele mai grave violenţe de la un prim armistiţiu încheiat în 1994, după un război care a făcut în jur de 30.000 de morţi şi a obligat la exod mii de oameni, în principal azeri.

Până în prezent nu există niciun tratat de pace între Armenia şi Azerbaidjan cu privire la Nagorno-Karabah.