Un pădurar a fost sancționat disciplinar, urmare a unei sesizări de pe portalul Anticoruptie.md

Anticoruptie.md
29/12/2016
monitorulcj.ro

Pădurarul Alexandru Nemițchi, despre care locuitorii satelor Verejeni și Lencăuți din raionul Ocnița au sesizat portalul Anticoruptie că ar fi permis defrișarea ilegală a mai multor hectare de pădure, a fost sancționat disciplinar.

Într-un răspuns oficial  primit de Centrul de Investigații Jurnalistice, directorul Agenției Moldsilva, Ion Cebanu, ne informează că urmare a sesizării plasată pe Harta Corupției de pe portalul Anticoruptie.md, în perioada 9-12 decembrie curent, a fost efectuată o revizie inopinată în cantonul 1, ocolul silvic Otaci. În rezultatul reviziei, au fost depistate tăieri ilicite de 6,13 metri cubi de copaci. Pădurarul Nemițchi a fost sanționat disciplinar, iar persoanele care au defrișat copacii au fost obligați să achite prejudiciul de 6200 de lei.

Amintim că pe Harta Corupției de pe portalul Anticoruptie.md a fost publicată o sesizare semnată de locuitori ai satelor Verejeni și Lencăuți din raionul Ocnița care cereau să fie oprite defrișările de pădure din jurul localităților.

În demersul lor, sătenii susţineau că, de doi ani de când a fost pus în funcție, actualul pădurar și rudele sale au tăiat masiv copacii sub protecția angajaţilor de la Moldsilva Edineț. Autorii scrisorii spuneau că au trimis, încă anul trecut, o sesizare către directorul general al Moldsilva. Ulterior, defrișările s-ar fi însă intensificat, fiind tăiat chiar și singurul stejar din pădure, care era protejat de lege.

Anticoruptie.md
29/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii