(video) Patru tineri sunt cercetați penal pentru furt dintr-un magazin din Strășeni

111

Patru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Anenii Noi, au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de furt dintr-un magazin de telefonie mobilă din orașul Strășeni. Aceștia, au sustras cinci tablete în valoare de circa 25.000 lei.

Astfel, în noaptea de 27 decembrie curent, poliția a fost alertată despre un furt dintr-un magazin din orașul Strășeni. Imediat la fața locului a ajuns grupa operativă. Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că, suspecții au pătruns în magazin prin spargerea geamurilor din termopan, reușind în scurt timp să sustragă obiectele.

În urma unui complex de măsuri speciale de investigații, efectuate de forțele de ordine, suspecții au fost identificați în scurt timp. Doi dintre ei au fost reținuți în timp ce se deplasau cu un automobil pe strada Calea Basarabiei din municipiul Chişinău, ceilalți doi, au fost reținuți la domiciliu. Unul dintre suspecți a fost eliberat recent din Penitenciarul nr.5 – Cahul, condamnat anterior pentru infracțiuni similare.

În urma percheziției, în automobil, au fost depistate şi ridicate bunurile sustrase, preconizate pentru vânzare. Doi dintre tineri au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alții doi sunt cercetați în libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 4 ani de închisoare.

Actualmente, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirii tuturor membrilor activi ai grupării criminale. Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea infracțiunilor înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente