Guvernul și-a desemnat candidatul în Consiliul de Integritate. A fost ministru în Guvernul Tarlev

Anticoruptie.md
28/12/2016
ziarulnational.md

Un fost ministru al Justiției din perioada guvernării comuniste, Victoria Iftodi, a fost desemnat astăzi de Guvern în calitate de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Propunerea a venit din partea ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, care a afirmat că aceasta este cea mai bună candidatură care putea fi găsită.

Victoria Iftodi a deținut funcția de ministru al Justiției în Guvernul Tarlev, în perioada 2005-2006. Ulterior, aceasta a fost Ambasador al R. Moldova în Franța, dar și reprezentant al R. Moldova pe lângă UNESCO. Iftodi este ultima dintre cei șapte membri ai Consiliului de Integritate.

Ieri, au fost selectați doi reprezentanți ai societății civile în Consiliu. Candidații selectați au provocat critici în societate. Din Consiliul de Integritate vor mai face parte Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desemnat în septembrie, Mircea Roșioru, președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), desemnat de colegii săi la mijlocul lunii august, și Viorel Rusu din partea Congresului Autorităților Locale (CALM). Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO).

Anticoruptie.md
28/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii