Demiterea lui Șalaru a bucurat Moscova: „Ministerul Apărării a fost curățat de igienistul român”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Demiterea ministrului Apărării Anatol Șalaru printr-un decret semnat de președintele Igor Dodon a bucurat Moscova.

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a reacționat la demisia lui Șalaru pe o rețea de socializare. „Ministerul Apărării al Republicii Moldova a fost curățat de igienistul român”, a scris oficialul rus.

După decretul de demitere semnat de Dodon, Șalaru a venit cu o replică publică, menționând că pleacă din funcție împăcat, iar demiterea sa este un cadou al liderului PL Mihai Ghimpu pentru Igor Dodon.

„Plec din această funcție cu conștiința împăcată că nu am fost demis pentru încălcări sau nerealizări în activitatea de ministru, ci doar pentru că am cerut schimbarea președintelui PL. Nu mi-am imaginat niciodată că sub conducerea lui Mihai Ghimpu Partidul Liberal se va transforma într-un partid de tip bolșevic unde, cei care contestă supremația liderului sunt executați”, a reacționat Șalaru.

De menționat că președintele Igor Dodon a semnat, în dimineața acestei zile, un decret privind demisia din funcție a ministrului Apărării Anatol Șalaru, spunând că demersul de demitere a ministrului îi aparține liderului PL Mihai Ghimpu, căruia îi sugerează să o facă în raport și cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...