(foto) Lumea de sus: 15 imagini inedite care ne arată cât de uimitoare este lumea noastră

3

Imaginile de la înălțime ne fascinează de fiecare dată. Ele ne arată cum arată lucrurile și locurile dintr-o altă perspectivă. Mai jos vă prezentăm o galerie de imagini selectate din cadrul proiectului inedit Daily Overview al fotografului Benjamin Grant. Benjamin publică imagini din satelit high definition pentru a oferi posibilitatea să vedem lumea și din această perspectivă unică.

Canalele din Amsterdam sunt rezultatul planificării urbane conștiente. În secolul al XVII-lea, când imigrația a fost înaltă, s-a dezvoltat un plan cuprinzător de extindere a orașului cu patru cercuri concentrice. Ele rămân un semn distinctiv al orașului în ziua de azi.
182-amsterdam_b

Aeroportul Internațional O’Hare din Chicago, al patrulea cel mai aglomerat aeroport din lume

1

Cartier rezidențial din orașul Florida, văzut de la înălțime

3

Containerele de transport sunt încărcate într-o navă de marfă la Portul Long Beach – al doilea cel mai aglomerat port de containere din Statele Unite ale Americii. Portul generează aproximativ 100 de miliarde de dolari în comerț, are mai mult de 316.000 de oameni, și, împreună cu portul din Los Angeles, la care este conectat, servește ca cea mai mare sursă de poluare a aerului din zona metropolitană Los Angeles.

 

4

Veneția, Italia – orașul situat pe 118 insule mici, care sunt separate prin canale și legate prin poduri. Fiind în pericol ca nivelul apei să atingă cote îngrijorătoare, orașul a construit 78 de porți de oțel gigantice peste cele trei guri de admisie, prin care apa din Marea Adriatică ar putea intra în laguna Venețiană.

 

7

Frumusețea naturală a muntelui Fuji – un stratovulcan activ, cel mai înalt vârf din Japonia, în creștere, 3,776 metri. După cum se vede în această imagine generală, Fuji are un con extrem de simetric, care este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului.

 

262-mountfuji_e

Casa Albă este reședința oficială și locul de muncă al președintelui Statelor Unite ale Americii. Situată la 1600 Pennsylvania Avenue în Washington, D.C., clădirea a servit drept casa fiecărui președinte al SUA începând cu John Adams (1800).

 

casa-alba

Macarale se mută pe liniile de la terminalul de cărbune Qinhuangdao Port, cea mai mare facilitate de transport maritim de cărbune din China. De aici, aproximativ 210 milioane de tone de cărbune sunt transportate în fiecare an, la centralele electrice în marile orașe din sudul Chinei.

 

hala

Plaja Bondi și suburbia înconjurătoare – Sydney, Australia. Una dintre cele mai uimitoare destinații populare ale orașului. Numele plajei vine de la cuvântul aborigen „Bondi”, care înseamnă valuri ce se rup de pietre.

 

bondi2

Casa bântuita din Penitenciarul de Stat din Philadelphia de Est, Pennsylvania este cotată în mod constant printre cele mai înfricoșătoare atracții de Halloween în Statele Unite. Temnița a lucrat din 1829 până în 1971 și a găzduit criminali notorii precum gangsterul Al Capone.

 

esp2

Podgoriile care înconjoară râul Moselle în districtul Trier-Saarburg din Germania. Regiunea este recunoscută pentru producția de vinuri Riesling cu 9.000 de hectare de teren pentru creșterea strugurilor.

 

thornichgermany2

Sute de case de locuit din suburbiile de sud-vest din Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii

vegas2

Mina de uraniu Arlit, Niger

ghdg1

Orașul Palmanova, Italia, recunoscut pentru organizarea sa concentrică sub formă de stea

hjjjjj2

Stadionul echipei Wrigley Field

 

df

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente