icon

Premierul Pavel Filip, în vizită la copiii talentați din Dondușeni și Drochia

27-12-2016 15:56
3,620

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat, astăzi, grupele de copii și juniori ale echipei de baschet din raionul Dondușeni.

 

Șeful Cabinetului de miniștri a felicitat tinerii sportivi pentru  performanțele obținute, menționând că spiritul de echipă de care dau dovadă și toleranța cu care îi tratează pe semenii lor de alte etnii reprezintă un exemplu demn de urmat pentru întreaga societate. Totodată, Pavel Filip a spus că este un fan al baschetului și susține promovarea acestui sport în rândul elevilor. “Port un respect deosebit celor care au voință și chiar cu resurse puține obțin rezultate. Cum spunea legendarul Michael Jordan, cu talent poți câștiga meciul, dar cu o echipă bună și inteligență câștigi campionate”, a declarat Pavel Filip.

 

Pentru a susţine performanţele acestor sportivi talentaţi, Premierul a dăruit instituţiei noi echipamente și utilaje sportive. Copiii i-au mulțumit oficialului pentru darurile oferite și, în semn de recunoștință, i-au dat ca amintire o minge de baschet cu semnăturile membrilor echipei.

 

Tot astăzi, Pavel Filip a mers în vizită şi la elevii olimpici la informatică și membrii Centrului de Robotică al Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din orașul Drochia.

 

Premierul i-a încurajat pe elevi să continue să persevereze și să obțină noi realizări în domeniul tehnologiilor informaționale și al roboticii. Premierul a spus că Guvernul susține dezvoltarea sectorului TIC, în acest scop fiind  aprobate şi implementate mai multe politici în domeniu.  “Doar prin tineri cum sunteți voi, Republica Moldova se poate dezvolta și poate deveni puternică. Noi vom pune și în continuare accentul pe susţinerea generaţiei tinere şi pe modernizarea țării”, a menționat Pavel Filip.

 

Copiii au ținut să-i arate Prim-ministrului cum funcţionează roboţii confecţionaţi şi programaţi de ei. La rândul sau, Pavel Filip a oferit în dar instituţiei tehnica de care elevii şi profesorii au nevoie.

 

Centrul de Robotică al Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din orașul Drochia dispune de cinci clase de calculatoare, inclusiv două clase mobile și un cabinet multimedia dotat cu echipament performant. În cadru Centrului sunt implementate mai multe proiecte privind dezvoltarea capacităților tinerilor de a lucra cu tehnologiile moderne.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31