Echipele din Moldova obțin premii la cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume

Patru elevi din Moldova au participat în perioada 10 – 15 mai la Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor.

Concursul s-a desfășurat în Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Moldova a prezentat în cadrul concursului două proiecte realizate de liceeni.

Grand Award Locul 3
Echipa formată din elevii Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, a prezentat proiectul „ferestrele viitorului” – o tehnologie menită să contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie.

Grand Award Locul 4
Exhipa formatădin elevii Diana Marusic, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Dumitru Savva, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, a proiectat un sistem eficient de recunoaștere a gesturilor. Potrivit autorilor proiectului, sistemul poate fi utilizat în mai multe domenii cum ar fi medicină, educație, modelare 3D și poate ajuta persoanele cu nevoi speciale.

Republica Moldova participă deja a treia oară la această competiție, însă e la prima sa victorie.

La ediția din acest an a Intel ISEF au participat peste 1.700 de liceeni din 70 de țări, regiuni și teritorii.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare