Actualitate

Activitatea Centrului de plasament „Vatra” a fost suspendată

Solicitată de IPN, şefa interimară a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Rodica Terehovschi, a declarat că activitatea Centrului a fost sistată pe durata anchetei, dar şi până la înlăturarea tuturor neajunsurilor. Centrul urmează a fi reparat, reorganizat, iar când îşi va relua activitatea va respecta un nou regulament. Şi personalul instituţiei se va schimba. Centrul va avea statut republican, ca să poată fi plasaţi aici şi copii din afara Chişinăului.

La data la care a fost suspendată activitatea, în Centru erau şase beneficiari, care au fost transferaţi în alte servicii.

La începutul lunii decembrie, un copil de 11 ani a fost găsit fără suflare într-o încăpere a Centrului, la doar o zi după ce fusese plasat aici. Preliminar s-a constat că băiatul s-a intoxicat cu monoxid de carbon în încăperea în care fusese încuiat. Contactat de IPN, procurorul municipiului Chişinău, Igor Popa, a declarat că sunt sunt luate luate în calcul mai multe capete de acuzare – privare de libertate şi lăsarea în primejdie, omor intenţionat, dar şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *