Scandalul a izbucnit după ce deputaţii socialiştii Vasile Bolea, Bogdan Ţîrdea, Grigore Novac şi Vladimir Odnostalco au încercat să intre pe şantier, dar au fost împiedicaţi de câţiva angajaţi ai companiei de construcţii. Schimbul de replici dure între cele două tabere a degenerat rapid în bătaie.

Deputaţii socialişti spun că agentul economic îşi desfăşoară activitatea ilegal, în lipsa unui aviz din partea Agenţiei Ecologice de Stat. De cealaltă parte, proprietarul firmei de construcţii dă asigurări că are toate actele necesare.

Agentul economic este contrazis însă de şeful Agenţiei Ecologice din Chişinău, potrivit căruia proprietarul firmei nu a obţinut un astfel de aviz.
Nemulţumiţi sunt şi locatarii din blocurile situate în imediata vecinătate a şantierului.

Arhitectul-şef al capitalei, care a semnat autorizaţia pentru demararea lucrărilor de construcţie, nu vede însă o problemă în faptul că locatarii nu şi-au dat acordul pentru ridicarea blocului.

Potrivit şefului Agenţiei Ecologice din Chişinău, în cazul în care agentul economic nu va sista lucrările, în următoarele zile se va alege cu un proces verbal şi cu o amendă de până la trei mii de lei. Amintim că ieri un grup de deputaţi socialişti s-a luat la bătaie cu mai mulţi consilieri municipali, după ce a dat buzna în Primărie pentru a împiedica înstrăinarea mai multor terenuri din proprietatea municipală. Scandalul de la CMC a ajuns subiect de discuţii şi în Parlament. Deputaţii au decis să examineze în Comisia parlamentară juridică comportamentul socialiştilor Ion Ceban şi Grigore Novac, care au fost implicaţi în altercaţii.