(VIDEO) Patru bărbăți porniți spre Ucraina, reținuți la hotarul de sud

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru persoane care intenționau să traverseze ilegal sectorul „verde” al frontierei moldo-ucrainene au fost reținute de polițiștii de frontieră. Reținerile au avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1 și Valea Perjei, la sfârșitul săptămânii trecute.

În primul caz, pe direcția Giurgiulești-Reni, operatorul autospecialei de supraveghere a identificat două persoane suspecte care se îndreptau spre frontiera de stat. Operativ, a fost ridicată grupa de intervenție pentru reținerea persoanelor. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Ucrainei, domiciliați în localitatea Dolinscoe, Reni.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei. Și de această dată, inspectorii de frontieră au depistat, cu ajutorul autospecialei cu termovizor, pe direcția Valea Perjei–Dmitrovca, două persoane ce înaintau pe jos spre graniță. Fiind conduși la sediul Sectorului, s-a stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Republicii Moldova, fără acte de identitate. Potrivit lor, aceștia intenționau să ajungă pe teritoriul statului vecin, ocolind punctele de tecere.

În continuare, angajații Poliției de Frontieră întreprind un șir de măsuri de investigație pe faptul de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. În caz că le va fi dovedită vinovăția, bărbații riscă amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...