La 25 decembrie 1991 SUA au recunoscut oficial independența Republicii Moldova. Mesajul ambasadorului// VIDEO

Republica Moldova şi SUA marchează 25 de ani de relaţii diplomatice. La 25 decembrie, în 1991 Statele Unite au recunoscut în mod oficial independența Republicii Moldova. Cu acest prilej ambasadorul James D. Pettit a lansat astăzi un mesaj de felicitare.

Ambasadorul a precizat că la 25 decembrie 1991 Statele Unite au recunoscut în mod oficial independența Republicii Moldova, iar în 1992 , în luna martie, a fost deschisă ambasada SUA la Chişinău.

„În ultimul sfert de secol SUA au susţinut Moldova în implementarea reformelor democratice şi integrarea în comunitatea transatlantică. Avem un parteneriat în consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei”, a menţionat ambasadorul.

James D. Pettit a menţionat că „25 de ani este mai mult decât un slogan, este o recunoaştere a ceea ce se poate de realizat împreună”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.