(VIDEO) TOP 10 filme cu cele mai mari încasări în 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Disney deţine cinci din primele zece filme cu cele mai mari încasări în box office-ul global din 2016, fiind urmat de Warner Bros, cu trei producţii, Universal şi Fox cu câte un reprezentant, potrivit datelor publicate de The Guardian.

Captain America: Civil War ocupă prima poziţie în box office-ul global din 2016, cu 1,15 miliarde generate din încasări.

Următoarele trei locuri sunt ocupate tot de filmele Disney: Finding Dory (1,03 miliarde de dolari), Zootopia (1,02 miliarde de dolari) şi The Jungle Book (966 de milioane de dolari).

Cu încasări de 653 de milioane de dolari, Doctor Strange se clasează pe locul 10.

Star Wars: The Force Awakens a fost cel mai de succes film al Disney, cu o valoare a încasărilor de 2,07 miliarde de dolari, de-a lungul a doi ani calendaristici, de la lansarea din decembrie 2015.

Universal intră în clasamentul celor zece filme şi ocupă locul cinci cu producţia The secret Life of Pets care a adus studioului încasări de 875 de milioane de dolari.

Trei filme Warner Bros şi-au făcut loc în clasament: Batman vs Superman: Dawn of Justice (873 de milioane de dolari), Suicide Squad (745 de milioane de dolari) şi Fantastic Beasts and Where To Find Them (718 milioane de dolari).

Deadpool, singurul film Fox, se clasează pe locul şapte, cu 782 de milioane de dolari generate din încasări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...