Principală  —  Ştiri  —  Social   —   La ce trebuie să fim…

La ce trebuie să fim atenți de sărbători! Polițiștii spun că dinamica este în creștere

În ajun de sărbători, de regulă, se majorează substanţial fluxul de mărfuri şi produse alimentare comercializate, care nu întotdeauna au acte de proveniență sau corespund calității stabilite. În acest sens, între 22 decembrie 2016 – 15 ianuarie 2017, Poliția Republicii Moldova, împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția pentru Protecția Consumatorului şi alte organe de resort vor întreprinde o serie de acţiuni pentru depistarea cazurilor de contrafacere şi introducere în ţară prin contrabandă a mărfurilor accizate, a produselor alimentare, a mărfurilor industriale sau a articolelor pirotehnice. 

Oamenii legii previn cetățenii și despre riscul comercializării pe piață a produselor pirotehnice, care sunt mărfuri periculoase şi necesită o atenţie deosebită la transportare, depozitare, dar și folosire. Poliția recomandă achiziționarea produselor pirotehnice doar în unitățile comerciale licențiate, fapt care garantează calitatea lor, dar și respectarea cu strictețe a regulilor de utilizare a acestora.

„În același timp, pe piaţa internă se atestă un volum mare de bunuri și produse alimentare de origine străină, care, de regulă, nu sunt certificate în modul stabilit de lege, fie sunt contrafăcute, punând în pericol siguranța cetățenilor”, constată polițiștii.

Instectoratul General al Poliției (IGP) atenționează despre sporirea în ultimiii ani a dinamicii cazurilor de falsificare pe larg a mărfurilor, de aceea anunță că va întreprinde în această perioadă acțiuni de elimare a faptelor care prejudiciază interesele economice ale statului și pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor.