Discursurile integrale ale liderilor democrați la Congresul partidului

foto1

În cadrul dezbaterilor Congresului VIII al PDM, au luat cuvântul mai mulți fruntași ai partidului, care și-au prezentat viziunea despre rolul și viitorul formațiunii pe scena politică.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a punctat faptul că Partidul Democrat a demonstrat performanță la guvernare prin reformele asumate în fața cetățenilor țării și a partenerilor externi. Speakerul Andrian Candu a arătat că ține de interesul național ca Moldova să continue drumul către Uniunea Europeană. El și-a declarat optimismul față de viitorul PDM, pe care îl consideră „garantul modernizării statului” și partidul care se poate opune tentativelor de orice fel de destabilizare a țării.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și-a axat discursul pe activitatea guvernamentală. Pavel Filip a insistat în mesajul său asupra reușitei guvernului de a îmbunătăți relațiile cu partenerii de dezvoltare, Moldova obținând sume importante drept împrumuturi și finanțări nerambursabile.

În finalul intervenției, premierul Pavel Filip a comunicat acordarea Ordinului Republicii către fostul premier român Victor Ponta „pentru meritele deosebite în dezvoltarea și aprofundarea relațiilor economice și cultural-istorice dintre România și Republica Moldova”, distincție pe care i-a transmis-o de pe scena Congresului.

Președinta Organizației Femeilor Democrate, Valentina Buliga, a vorbit despre preocuparea partidului pentru problemele femeilor din Moldova și despre contribuția importantă adusă de femeile democrate la întărirea PDM.

Luând cuvântul din partea aleșilor locali democrați, primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, a susținut implicarea PDM în procesul de descentralizare și reformă administrativă, precum și consolidarea autonomiei locale prin legislația promovată în Parlament.  Alexandru Botnari a făcut în același timp o pledoarie pentru schimbarea în bine a Republicii Moldova, cerând fiecărui democrat să-și asume cât mai mult din această agendă a schimbării.

Alexandru Cauia, liderul Tineretului Democrat, le-a spus delegaților la congres că Organizația de Tineret a partidului s-a întărit, fiind azi „cea mai bine structurată și cea mai mare organizație de tineret cu caracter politic din Republica Moldova”. El a mulțumit partidului pentru sprijinul acordat activităților de tineret și s-a angajat în numele tinerilor democrați să lucreze în continuare pentru creșterea activismului politic al tinerilor și pentru promovarea ideilor de mândrie națională și solidaritate de generație.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a transmis mesajul de închidere la această secțiune. El a precizat că misiunea partidului pentru viitor este să corespundă doleanțelor oamenilor. „Atunci când faci parte dintr-un partid responsabil pentru lucrurile care se produce în țară, trebuie să știi foarte bine ce ai de făcut. Din punctul acesta de vedere, Congresul este o etapă foarte importantă. Trebuie să conștientizăm ce înseamnă Partidul Democrat, cum va arăta el mai departe. Avem nevoie să ne menținem misiunea de a aduce pacea, liniștea și înțelegerea în societate”, a concluzionat Dumitru Diacov.

Lucrările congresului continuă cu procedurile privind votarea noii conduceri a PDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente