Igor Dodon, la noul loc de muncă. Preşedintele va fi înconjurat de 10 consilieri// FOTO

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că a mers sâmbătă, 24 decembrie, la noul loc de muncă. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o imagine de la Reşedinţa de Stat, în care se poate observa că şeful statului a invitat un preot pentru a sfinţi locul unde urmează să activeze pe durata mandatului său de preşedinte.

Totodată, Igor Dodon a anunţat că a aprobat structura nouă a aparatului președintelui. Astfel, şeful statului va avea 10 consilieri, după cum urmează:

  1. Consilier în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul;
    2. Consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate;
    3. Consilier în domeniul politicii externe;
    4. Consilier în domeniul economic;
    5. Consilier în domeniul dezvoltării sociale;
    6. Consilier în domeniul educației, culturii și cercetării;
    7. Consilier în domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice;
    8. Consilier în domeniul reintegrării;
    9. Consilier in domeniul relațiilor cu diaspora;
    10. Consilier în domeniul politic, purtător de cuvînt.

„Echipa va fi prezentată în cadrul unui briefing, luni la ora 10.00. Cu Doamne-ajută. Moldova are viitor!”, a scris Igor Dodon.

Moldova.ORG precizează că, spre deosebire de echipa de consilieri ai fostului preşedinte Nicolae Timofti, cea a lui Igor Dodon va avea cu un consilier mai mult. Astfel, structura aprobată de Igor Dodon  include şi un consilier în domeniul relațiilor cu Diaspora.

Noul președinte ales Igor Dodon a depus vineri, 23 decembrie, jurământul de învestitură în funcția de șef al statului.

dodon

dodon

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.