Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

29 Martie, 2024

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

În preajma sărbătoririi Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Grigore Varaniţa, a adresat, în numele Consiliului de Administraţie al ANRCETI, un mesaj de felicitare, prilejuit de acest eveniment, angajaţilor autorităţii de reglementare, partenerilor acesteia, tuturor celor care activează în sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) din Republica Moldova.

Stimaţi colegi,

În numele Consiliului de Administraţie al ANRCETI Vă adresez sincere felicitări cu ocazia sărbătorii noastre profesionale - Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pe care o vom marca la 17 mai. Anul curent această sărbătoare are o însemnătate dublă pentru că în aceeaşi zi vom marca şi împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT). In anul 1865, după lansarea telegrafului şi înainte de inventarea telefonului, s-a pus piatra de temelie pentru crearea acestei organizaţii mondiale care şi-a propus să ajute lumea să comunice fără discriminare şi obstacole.

Începând cu telegraful, continuând cu telefonul fix, radio şi TV, telefonul mobil şi ajungând la Internetul în bandă largă, comunicaţiile electronice au devenit o parte indispensabilă a vieţii noastre cotidiene. Ele ne ajută să aflăm ce se întâmplă oriunde în lume, să comunicăm nestingherit, indiferent de distanţe, să avem acces la informaţia care ne interesează. Faptul că tot mai mulţi moldoveni utilizează serviciile de comunicaţii electronice este un rezultat firesc al eforturilor depuse de lucrătorii din sectorul TIC, dar şi al apetitului concetăţenilor noştri pentru tot ce este nou şi avantajos în acest domeniu.

La 150 de ani de la înfiinţarea UIT ne aşteptăm ca piaţa autohtonă de comunicaţii electronice să continue sa crească prin iniţiativa investitorilor, iscusinţa managerilor, dar şi prin creşterea gradului în care concetăţenii noştri realizează că serviciile de comunicaţii electronice le pot face viaţa mai bună, munca mai uşoară, clipele de relaxare mai bogate. ANRCETI va face tot posibilul să sprijine această creştere asigurând condiţii egale de dezvoltare a afacerilor pentru toţi participanţii la piaţa de comunicaţii electronice şi să protejeze în acelaşi timp drepturile şi interesele legitime ale consumatorilor de servicii.

Pe această cale adresez sincere urări de bine şi de sănătate cu prilejul sărbătorii profesionale tuturor lucrătorilor din sectorul TIC. Vă urez, stimaţi colegi, mult succes, perseverenţă, energie creatoare şi noi realizări în munca dumneavoastră dificilă pe care o faceţi întru binele oamenilor şi întregii ţări.

Cu respect deosebit,

Grigore VARANIȚA,
Președinte al Consiliului de Administraţie al ANRCETI

15 mai 2015

Ultima actualizare: 15/05/2015