Dodon s-a întâlnit cu Rogozin în miez de noapte. Noul preşedinte a aflat când îl aşteaptă Putin la Moscova

Preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, care a sosit la Chișinău în această noapte. Acesta după ce avionul companiei ruse Aeroflot, la bordul căruia se afla vicepremierul rus, nu a putut ateriza ziua pe Aeroportul din Chişinău, din cauza ceții dense.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, în cadrul întrevederii Dmitri Rogozin a transmis felicitări din partea conducerii Rusiei, precum şi a transmis invitaţia de a efectua o vizită oficială în Federaţia Rusă.

În cadrul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale moldo-ruse, perspectivele unui eventual progres în problema transnistreană, soluționarea principalelor subiecte în colaborarea moldo-rusă.

”Am acceptat cu plăcere invitaţia şi mi-am exprimat speranţa la o relansare plenară a relaţiilor moldo-ruse”, a menționat Igor Dodon.

Întrevederea cu Vladimir Putin este planificată pentru data de 17 ianuarie 2017.

dodon rogozin

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.