Simpatizanţii lui Igor Dodon au fost aduşi la Chişinău cu autobuze şi microbuze, din diferite raioane ale republicii, inclusiv din regiunea transnistreană. Ei au fost debarcaţi lângă stadionul Dinamo. 

Ulterior, oamenii au mers pe jos până la Palatul Republicii, acolo unde avea loc ceremonia de învestire a lui Igor Dodon. Unii dintre ei nu cunoşteau motivul pentru care au fost aduşi la Chişinău.

După încheierea ceremoniei de la Palatul Republicii, o parte dintre susţinătorii PSRM au mers la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, acolo unde, la ora 14, preşedintele urma să depună flori. Igor Dodon a ajuns însă cu o jumătate de oră mai devreme, aşa că cei mai mulţi dintre jurnalişti au ratat evenimentul şi nu au putut să-i adreseze întrebări.

Tot în faţa monumentul a avut loc un protest. Mai mulţi oameni, care manifestau împotriva învestirii lui Igor Dodon, s-au luat la harţă cu simpatizanţii socialiştilor. 

Nu este pentru prima dată când simpatizanţii socialiştilor sunt transportaţi în mod organizat pentru a participa la diverse manifestaţii ale PSRM. Aşa s-a întâmplat în timpul unor proteste antiguvernamentale, dar şi în ziua scrutinului prezidenţial, atunci când sute de alegători din regiunea transnistreană au fost aduşi cu autocarele la secţiile de votare.

Unii dintre ei au recunoscut că au primit promisiuni că vor fi plătiţi, dacă vor vota cu Igor Dodon.