Linkuri accesibilitate

Politigraf: o caricatură video a anului 2016


Politigraf: o caricatură video a anului 2016 (VIDEO SATIRIC, data primei publicări - 23.12.2016)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:40 0:00

Politigraf: o caricatură video a anului 2016

În premieră, printre protagoniștii Politigrafului se numără Nicolae Timofti, căruia i-a cam lipsit ceva cât a fost președinte, dar care nu știa exact ce-i lipsește. Îl mai întâlniți pe Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale, căreia poporul îi datorează bucuria de a-și fi ales din nou președintele prin vot direct. Și nu în ultimul rând - pe fostul premier condamnat pentru corupție, Vlad Filat, care-și scrie promisele memorii pentru a arunca „naibii o dată în aer” sistemul politic din Republica Moldova.

Dar caricatura video a lui 2016 pune cap la cap și câteva episoade mai vechi ale Politigrafului, care au expus promisiuni deșarte, declarații demagogice, discursul dublu și afirmații controversate ale politicienilor în sezonul septembrie-decembrie.

Îi veți reîntâlni pe premierul Pavel Filip, sărutând a câta oară drapelul și promițând „propășirea Republicii Moldova”, pe candidata prezidențială, Maia Sandu, care n-a mai aflat cine i-a plătit zborul cu avionul privat la Doha pe când era ministră, pe învingătorul prezidențialelor, Igor Dodon, care nu poate decide dacă s-o ia după presupușii săi strămoși către râul Don, sau mai bine să treacă Prutul, pe Marian Lupu, care nici președinte de țară n-a mai ajuns, nici președinte de partid n-a mai rămas.

În fine, caricatura video a anului 2016 este traversată ca un fir roșu de Vlad Plahotniuc – o prezență neoficială la guvernare, o prezență neoficială în caricatură.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG