(VIDEO) Peisaje unice pe tărâmul lui Moș Crăciun: Finlandezii se așteaptă la un număr record de turiști în Laponia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Hotelierii finlandezi se așteaptă la un număr record de turiști în acest an, dat fiind că interesul pentru Laponia, tărâmul lui Moș Crăciun, este tot mai mare.

Majoritatea turiștilor vizitează Laponia în lunile de iarnă. Dacă până acum cei mai mulți erau europeni, în ultimii ani asiaticii au început să vină în număr tot mai mare, curioși și fascinați totodată de peisajele din apropierea cercului polar.

În acest sezon, hotelierii se așteaptă la cel mai mare număr de clienți din ultimii opt ani, informează presa internațională.

Una dintre principalele destinații este Rovaniemi. Oraș cu doar 62.000 de locuitori, acesta atrage an de an aproape 350.000 de turiști, iar unii vin de la mii de kilometri: Australia, China sau India.

În acest an, mai multe hoteluri au fost deschise, iar unul dintre ele se remarcă prin cele 37 de căsuțe din lemn, decorate în stil scandinav, în care oferă cazare.

Pentru copii, principala atracție este, bineînțeles, Satul lui Moș Crăciun, situat la opt kilometri nord de Rovaniemi. Când se lasă întunericul, vizitatorii au parte de spectacole cu lumini, la care iau parte chiar elfii Moșului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...