Gheorghe Trocin a fost implicat într-un grav accident rutier, în urma căruia a murit un copil de şase ani. Impactul s-a produs în apropierea satului Grebleşti, raionul Străşeni, în 2013. O maşină marca Opel, condusă de o femeie de 28 de ani, în care se aflau trei pasageri, printre care şi un băiat de şase ani, a fost lovită puternic din spate de o maşină condusă de Trocin, fost membru al Curţii de Conturi.

Coliziunea a fost atât de puternică, încât Opelul s-a răsturnat de câteva ori. Victimele au fost aruncate din vehicul, iar copilul care se afla pe bancheta din spate a murit pe loc. Mama acestuia a fost transportată în stare extrem de gravă la spital. Medicii au reuşit să o salveze, dar femeia a rămas cu sechele. Gheorghe Trocin este acuzat de faptul că nu a respectat regulile de circulaţie rutieră, fapt care a dus la moartea băiatului.

La început, dosarul Trocin a fost pe masa judecătorului Veaceslav Lazari, dar acesta şi-a dat demisia subit, când urma să fie pronunţată sentinţa. Ulterior, cauza a fost distribuită unui alt magistrat, care a reluat examinarea.