Un nou membru în Consiliul de Integritate al ANI. A fost ales de Parlament

Anticoruptie.md
22/12/2016
ipn.md

Parlamentul și-a ales astăzi reprezentantul în Consiliul de Integritate al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI). Astfel, concursul a fost câștigat de Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CREDO). Decizia a fost criticată de deputații din opoziție. Liberal-democratul Tudor Deliu a declarat că în acest caz concursul a fost doar mimat. Contracandidatul lui Ostaf, Mircea Tanasov este membru de partid,  condiție inacceptabilă în cazul funcției de membru al Consiliului de Integritate al ANI. În plus, acesta este și consilier local din partea Partidului Democrat. „În aceste condiții, el nu putea fi admis la concurs”, a explicat Deliu.

În replică, șefa Comisiei parlamentare juridice pentru numiri și imunități, Raisa Apolschi, a precizat că fiecare candidat declară pe propria răspundere dacă este sau nu membr de partid, iar Tanasov nici nu s-a prezentat la concurs.

Până în acest moment, au fost desemnați patru din cei șapte membri ai Consiliului de Integritate. Este vorba despre Sergiu Ostaf, desemnat de Parlament, Victor Micu, desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii, Mircea Roşioru, reprezentantul Consiliului Superior al Procurorilor şi Viorel Furdui, din partea Congresului Autorităţilor Locale. De asemenea, în concursul pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate din partea societății civile s-au înscris șapte concurenți, din care urmează să fie selectați doi.

Anticoruptie.md
22/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii