Anis Amri are o înălţime de 1,78 metri şi o greutate de circa 75 de kilograme. 'Dacă vedeţi persoana căutată, informaţi poliţia. Însă, nu vă puneţi propria viaţă în pericol, această persoană ar putea fi periculoasă şi înarmată', a atenţionat Parchetul într-un comunicat, precizând că se oferă o recompensă de 100.000 de euro pentru prinderea acestuia.

Potrivit autorităţilor germane, bărbatul făcea obiectul unei anchete judiciare pentru suspiciune în pregătirea unui atentat, încă înainte de atacul cu camion de la Berlin.

Este vorba de un solicitant de azil, sosit în Germania în iulie 2015 şi a cărui cerere a fost respinsă în iunie. Cu toate acestea, Germania nu a reuşit să-l retrimită înapoi în ţara sa natală, Tunisia contestând de-a lungul mai multor luni că acesta ar fi un cetăţean al său.

Potrivit autorităţilor din Germania, abia miercuri, prin coincidenţă, Tunisia a recunoscut cetăţenia tunisiană a bărbatului şi a furnizat un document de călătorie ce permite expulzarea lui.

Tunisianul Anis Amri este prezentat de Berlin drept un apropiat al mişcării salafiste-islamiste. Potrivit cotidianului Bild, el a încercat să recruteze complici pentru a comite un atentat în urmă cu mai multe luni.