(video) Produse alimentare alterate și fabricate „în viitor”, depistate de poliție în sectorul Rîșcani

nve00013-700×352

Băuturi alcoolice contrafăcute, dar și produse avicole pe care erau imprimate data producerii cu 2-3 zile în avans, au fost depistate ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Râşcani, la mai multe depozite din Capitală. Acțiunile au avut loc în cadrul unor verificări desfăşurate inopinat la depozitele unor agenţi economici.

La solicitarea forţelor de ordine administraţiile n-au putut oferi explicaţii concrete în acest caz. Respectiv, poliţitşii au ridicat toate actele de provenienţă, cretificatele veterinare şi de calitate pentru a constata ilegalităţile admise de către persoanele responsabile.

De asemenea, au fost depistate cutii cu carne de pui congelată a căror termeni de valabilitate erau expiraţi.

În acest context depozitele au fost sigilate până la finisarea acţiunilor de investigaţii şi luarea de decizie de către instanţa de judecată. Totodată poliţiştii vor sesiza reprezentanţii serviciilor de siguranţa alimentelor precum şi cei de la protecţia consumatorului, pentru desfăşurarea cercetărilor pe liniile de activitate.

Responsabilii de activitatea întreprinderilor riscă sancţiuni în mărime de 3 000 lei şi retragerea licenţei de activitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente