Statul Islamic a revendicat atentatul de la Berlin, soldat cu 9 morți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile germane au anunţat luni seară că nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din Berlin.

Autorul atacului din Piaţa de Crăciun din Berlin a fost arestat, a anunţat poliţia germană. Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul, relatează Washington Times, citând conturi ale jihadiştilor.

Camionul care a intrat luni în mulţime la Târgul de Crăciun din Berlin aparţine unei companii poloneze înregistrate la Gdansk.

Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a acordat un interviu postului polonez de radio TVN24.

El a precizat că vărul său urma să meargă la Berlin cu camionul şi că urma să petreacă noaptea în oraş. Bărbatul a mai spus că nu crede că vărul său a făcut un astfel de accident grav, pentru că avea experienţă de 15 ani ca şofer de camion.

„Suntem în doliu și sperăm că numeroșii răniți vor putea primi ajutor”, a indicat purtătorul de cuvânt al cancelarei germane Angela Merkel, Steffen Seibert, pe contul său de Twitter, evocând „teribilele știri” din Berlin


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...