Ambasadorul Rusiei în Turcia, împușcat de către un polițist turc în timpul unei expoziții de artă

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara.

În atac au fost rănite alte trei persoane, relatează postul NTV. Potrivit unor surse, imediat după atacul de la Galeria de Artă Contemporană, au izbucnit schimburi de focuri între presupuşi terorişti şi serviciile de securitate.

Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria.

Potrivit surselor citate, autorul atacului se numea Mevlüt Mert Altıntaş şi era agent al poliţiei antiproteste din Ankara.

Altıntaş, în vârstă de 22 de ani, a absolvit şcoala de poliţie din Izmir şi era în timpul liber în momentul comiterii atacului.

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat telefonic cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, după asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.