Reacția Moscovei după asasinarea ambasadorului său în Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și va pune chiar astăzi (luni) problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează TASS.

Zaharova a confirmat că ambasadorul rus Karlov a murit în urma rănilor suferite. „Astăzi este o zi tragică pentru diplomația rusă. Astăzi, la Ankara, în timpul unei acțiuni publice, ambasadorul rus a fost împușcat și a murit în urma rănilor suferite”, a spus ea.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus le-a cerut autorităților turce să ancheteze minuțios uciderea ambasadorului rus la Ankara.

Expoziţia era organizată chiar de angajaţii ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezenţa ambasadorului la expoziţie a fost anunţată în urmă cu o săptămână, iar autorităţile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoţit de un bodyguard la asmenea evenimente publice.

Martorii prezenţi la expoziţie susţin că atacatorul a tras iniţial un foc în aer, iar apoi l-a împuşcat în spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitaţii au început să fugă din galeria de artă din Ankara.

Se pare că atacatorul a strigat ”nu voi pleca de aici viu, aşa că nu vă apropiaţi de mine”.

Primarul Ankarei a precizat că scopul atacului armat este de a distruge relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Turcia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...