(VIDEO) Momentul în care a fost împușcat ambasadorul Rusiei în Turcia; Asasinul era polițist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, decedat la spital, după ce a fost împuşcat la o expoziţie de artă din metropola Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, acesta fiind neutralizat după o operaţiune a forţelor speciale.

Presa a postat imagini video cu momentul asasinării. Karlov, un apropiat al lui Putin, a fost împușcat chiar în timpul în care își susținea discursul de la galeria de artă.

Surse din securitatea turcă au susţinut luni seară că atacatorul înarmat care l-a ucis într-o galerie de artă pe ambasadorul rus Andrei Karlov era un poliţist originar din Ankara, în vârstă de 22 de ani.

Autorităţile turce au anunţat deja că atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forţele speciale.

„Allah akbar! Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria! Atât timp cât localităţile noastre nu sunt în siguranţă nici voi nu veţi simţi gustul siguranţei. Daţi-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toţi cei vinovaţi pentru această cruzime vor da socoteală!”, a strigat atacatorul în timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care ţinea un discurs în galeria din Ankara.

Iniţial, presa turcă a relatat că atacatorul a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu ajutorul unei legitimaţii de poliţist, însă nu era clar dacă acesta era angajat al poliţiei din Ankara.

Se pare că atacatorul era în afara serviciului în momentul atacului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...