Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ambasadorul Rusiei în Turcia împușcat…

Ambasadorul Rusiei în Turcia împușcat într-o galerie de artă

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost rănit grav prin împușcare, în urma unui atac întreprins de o persoană înarmată și neidentificată deocamdată, în timpul unei expoziții foto la Ankara, anunță agenții străine de presă, citate de Agerpres.ro.

UPDATE ORA 19.02: Andrei Karlov a murit în urma rănilor suferite în atacul armat, informează agenția de presă RIA, citată de Reuters. Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie. Atacatorul a fost împușcat de către forțele de ordine turce, conform agenției Anadolu citată de Reuters.

Cotidianul Hurriyet, care citează o sursă de informație din cadrul Ambasadei ruse, subliniază că, potrivit primei versiuni, atacul a fost comis de un islamist radical.
Andrei Karlov se află într-o stare critică, transmite CNN. Totodată, în timpul atacului au fost rănite alte câteva persoane. Potrivit unor surse, imediat după atacul de la Galeria de Artă Contemporană, au izbucnit schimburi de focuri între presupuşi terorişti şi serviciile de securitate. Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria. Atacul s-a produs în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

Sursa: agerpres.ro