Actualitate

Centrul Vietnamului sub ape: Au fost înregistrate 24 de victime

O catastrofă evaluată la 738 de milioane de dong (circa 31 de milioane de euro), conform raportului comitetului național de luptă împotriva inundațiilor și furtunilor.

Zona cea mai afectată este provincia de coastă Binh Dinh la sud de Hoi An, unde 16 persoane au murit și alte două au dispărut pe fondul inundațiilor în urma cărora sute de case se află sub ape.

În zona continentală, mii de case și peste 32.000 de hectare de culturi au fost distruse și sunt așteptate noi ploi în zilele următoare.

Este neobișnuit să îți vezi orașul distrus de inundații în mijlocul lunii decembrie, a spus Nguyen Thi Hon, proprietara unui restaurant din orașul Hoi An, unde unii turiști au fost evacuați din hotelurile în care erau cazați.

Suntem obișnuiți cu inundațiile însă acestea au ne-au afectat totuși viețile și afacerile, a mai spus rezidenta, adăugând că turiștii au fost forțați să viziteze orașul cu bărcile.

Vietnamul se confruntă cu peste 12 furtuni sau taifunuri în fiecare an. Anul trecut, catastrofele naturale au făcut peste 150 de victime în această țară din Asia de Sud-Est. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *